середа, 29 січня 2020 р.

Герої Крут : пам'ять через роки

29 січня 2020 року виповнюється 102 роки з дня героїчного подвигу, здійсненого трьома сотнями студентів, який увійшов в історію України як Бій під Крутами. Героїзм молодих українців довгі роки служить прикладом для багатьох поколінь.
На виховній годині учні 7 – Б класу переглянули відео – презентацію і пригадали, які події передували цьому нерівному бою і як саме він відбувався. Ми підготували тематичний буклет, в якому зібрали всі історичні факти загибелі студентів, зачитали імена героїв, що поховані на Аскольдовій могилі і вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі... Вони - студенти, курсанти, школярі - виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім'я волі свого народу. В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Проте,бій під Крутами -  це  символ нескореного духу нашої нації.







Немає коментарів:

Дописати коментар