неділя, 28 жовтня 2018 р.

Літературна гра "У країні міфів" (7 клас)


МЕТА: закріпити та поглибити знання учнів про міфи та міфічних   героїв,  навчити узагальнювати вивчене, розвивати логічне і образне мислення, формувати соціокультурну компетентність при роботі в групі, виховувати любов до літератури, повагу до творчої спадщини давніх греків.
Обладнання: тексти міфів, ілюстрації, мультимедійна презентація.
Тип уроку: урок – презентація. Слайд №1
 ХІД УРОКУ
Літературна гра –  «У країні міфів» полягає у тому, що кожен її учасник має дати відповіді на поставлені запитання коротко і влучно, а головне швидко. Якщо немає варіанту відповіді, звучить наступне запитання.
Вступне слово вчителя. Міфи. Міфологія. Що криється за цими словами? Невелика територія в басейні Середземномор’я – це Давня Греція, яку самі греки любовно називали Елладою. Греки цікавилися навколишнім середовищем і намагалися пояснити життя таємних сил. Так виникли міфи. Грецька міфологія вважається однією з найцікавіших міфологій світу. І ми з вами вже в цьому переконалися на уроках  світової літератури. Кожна  людина повинна бути ознайомлена з нею, бо і сьогодні її сюжети актуальні. Слайд №2
Сьогодні я вам пропоную взяти участь у грі «У країні міфів». Клас ділиться рівномірно на дві команди: перша команда називається «ПРОМЕТЕЙ», друга команда – «АФІНА ПАЛЛАДА».
ЧИТАТИ ВСЕ 👉ТУТ
ДИДАКТИЧНИЙ МАТЕРІАЛ ДЛЯ ГРИ 👉 ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар